Muhyiddin Utus Mesej Semangat Kepada Asyraf Haziq

KUALA LUMPUR, 15 Ogos – Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin memuji semangat Mohamed Asyraf Haziq Rossli, penuntut yang diserang dan dirompak dalam kekacauan di London baru-baru ini, kerana tidak menyimpan perasaan negatif terhadap penyerangnya selain mahu meneruskan pengajiannya.

Dalam mesej semangat yang diutuskan khas untuk Asyraf  Haziq hari ini, Muhyiddin dan isteri Puan Sri Noorainee Abdul Rahman melahirkan rasa dukacita atas kemalangan yang menimpa penuntut Malaysia itu memandangkan beliau baru sahaja sebulan berada di sana.

Sambil mendoakan agar Asyraf Haziq segera sembuh selepas selamat menjalani pembedahan, Muhyiddin dan isteri berkata: “Kami berbangga kerana Asyraf  Haziq tabah dan berani menghadapi ujian Allah di bulan Ramadan.”

Timbalan Perdana Menteri dan isteri turut mendoakan agar Asyraf  Haziq dapat menjadikan pengalaman yang dilaluinya sebagai pembakar semangat untuk terus berjaya dalam menimba ilmu.

Asyraf Haziq, 20, penuntut tahun pertama jurusan perakaunan tajaan Mara di Kolej Kaplan di London telah diserang dan dirompak dalam kekacauan yang berlaku di London baru-baru ini.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lagi Berita