Noh Sifatkan Pemimpin PKR Gila Kuasa Dan Jawatan

SHAH ALAM, 21 Ogos – Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor Datuk Seri Noh Omar berkata saranan Parti Keadilan Rakyat (PKR) supaya kerajaan melantik ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengetuai Jawatankuasa Terpilih Parlimen (JTP) memperlihatkan sikap mereka yang “gila kuasa” dan jawatan.

Beliau berkata ia tidak sepatutnya dibuat Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail kerana ia seolah-olah mempolitikkan jawatankuasa itu yang ditubuhkan untuk menambah baik sistem pilihan raya di negara ini.

Noh berkata PKR tidak layak meminta jawatan itu sebab dilihat masih menjadi kuda tunggangan kepada DAP terutamanya daripada segi keputusan yang dibuat di  peringkat negeri Selangor.

“Apa guna jawatan kalau jawatan hanya sekadar dijadikan kuda tunggangan  oleh orang lain?” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Pasar Tani Khas Pra-Aidilfitri di tapak pasar tani Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) di Seksyen 13 di sini, hari ini.

Noh mengulas saranan Wan Azizah yang disiarkan sebuah akhbar hari ini. Menurut Wan Azizah, pelantikan Anwar yang juga suaminya sebagai ketua  jawatankuasa itu kononnya akan mewujudkan keseimbangan dalam usaha menambah  baik sistem pilihan raya.

Mengulas lanjut, Noh berkata PKR sepatutnya mengetahui bahawa JTP adalah satu usaha kerajaan untuk menambah baik sistem pilihan raya sedia ada, termasuk memberi ruang kepada pembangkang untuk menganggotai jawatankuasa itu.

Sementara itu, Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani berkata tiga juta biji kelapa yang diimport dari negara jiran bagi memenuhi keperluan sepanjang bulan Ramadan dan Hari Raya telah diterima.

Noh berkata FAMA mewujudkan 110 pasar tani khas di seluruh negara bagi memudahkan orang ramai membeli barangan keperluan untuk menyambut Aidilfitri.

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lagi Berita